Verkostokartoitus jatkuu – verkoston kasvu?

01/12/2010

Suuren twitterkartoituksen ensimmäinen vaihe oli opettavainen: pallo lähti hyvin pyörimään ja ihmiset osallistuivat kiitettävästi ja ennakkoluulottomasti. Saavutettu verkosto ei tosin ollut kovinkaan laaja. #twitterosaajakartoituksessa tarkasteltiin twitterin osaajia, ja keskeiset nimet olivat tuttuja SoMe-piireistä. Jälkikeskusteluissa mm. @hponkan, @nethuntin ja @kaaiian kanssa nousi tarve löytää myös verkostojen reunat mukaan. Toni Nummela kiteyttää hyvin, mitä pyrin saavuttamaan: madaltamaan käytön aloitusta.

Nyt siis vuorossa toinen vaihe: #viimeksiseurasin. Tarkoituksena on siis seurata suomalaisen twitterverkoston kasvua viikon ajan. Tweettaa siis #viimeksiseurasin ja nimi/nimet (mieluiten suomalainen, muita tagi saattaa hämmentää), joita following -listasi kärjestä löytyy. Tuloksena pieni välähdys miten lumipallolla tavoittaa verkoston kasvun ja aktivaatioasteen. Jonkun tovin kuluttua visualisoin verkoston verkostoanalyysin avulla.

Suomen Big Brotheria seuraa twitterissä yli 1300 tiliä, saataisiinko #viimeksiseurasin -verkostosta näin komean näköinen?

@jattipaa

data Big Brotherin twitterverkostoon kerätty NodeXL:llä, visualisoitu Gephillä.

www.verkostoanatomia.fi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: