Suuri twitterkartoitus – #verkosto_?

19/11/2010

English summary (update): This is an attempt to map out different kinds of social networks in twitter using hashtag #verkosto_twitterosaaja (it’s Finnish for #network_twitter_expert). By tweeting the #-tag and people associated with it one can map out the social networks in select subjects. Suggestions for future social network studies are accepted in the comments section.

Vaikka kuinka hyödyllinen työkalu  Twitter onkin,  Suomessa se on edelleen harmi kyllä varhaisten omaksujien media: suuret massat pitävät sitä marginaalisena ilmiönä. Esim. HS.fi:n juttu Keskustan “digitaalisesta jalanjäljestä“.

Hanna Takalan blogipostaus “Seuraa mun seurattavia” pureutuu hyvin twitterin suurimpaan lahjaan ja pahimpaan uhkaan: seuraamisen helppouteen. Kun voit seurata käytännössä katsoen keitä tahansa, kasvaa seurattavien määrä helposti valtavaksi. Tämän kiteyttää hyvin kertomus siitä, miten yksi paimen sai aidattua helposti tuhatpäisen lauman: hän rakensi aitauksen itsensä ympärille.

Ongelma syntyy mielikuvasta, että kaikki höpöttävät omiaan ja teksti juoksee näytöllä. Helpompi on eristäytyä kuin yrittää näennäisesti vaikeaa tehtävää. Entä jos kartotettaisiin jokaiselle tärkeät lähteet eri aihepiireistä: annettaisiin kunnia niille, joille se kuuluu. Esimerkiksi #sometu -verkosto, jossa jotkin henkilöt esim. @hponka @tarmotoikkanen @pauliinamakela ja @arongas.

Kuten #FF, #esittely yms. twitterkierrokset, aloitetaan uusi kampanja, mutta tällä kertaa kohdistetaan se viikottain eri alueille. Seuraavan viikon ajan mainitkaa #verkosto_twitterosaaja ja sellaiset henkilöt, jotka ovat mielestänne oivallisia osaajia nimenomaan twitterin käytössä. Tulevaisuudessa tehdään muitankin kampanjoita, esim. #verkosto_sometutkimus yms.

Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi kuvaamaan näitä syntyneitä verkostoja twapperkeeperiin tehtävän arkiston pohjalta. Tästä syystä jos aloitatte omia kampanjoita #verkosto_?, perustakaa niille myös twapperkeeper-arkisto (muuten katoavat twitteriin).

Mitä muita #verkosto_ -kartoituksia pitäisi tehdä?

Advertisements

7 Responses to “Suuri twitterkartoitus – #verkosto_?”

 1. Hanna Says:

  Tykkään ajatuksesta, pisti myös vähän miettimään missä esimerkiksi juuri tuon twitterosaamisen rajanveto menee. Koen itse olevani osaava twitteröijä, mutta eihän se välttämättä muiden mielestä kohdallani niin mene.


  • Tässä onkin tavoitteena selvittää, tietävätkö ihmiset toisensa kykyjä. Helposti muutama toimija kerääkin suurimman osan viittauksista, mutta minua kiinnostavat pienemmät ryhmittymät. Esimerkiksi monella on seuraajia, jotka saavat juuri sinulta neuvoa twitter-asioissa. Koita aktivoida omaa verkostoasi.

 2. lehtovitra Says:

  Näin somen ulko-oksilla kiikkujana olen huomannut, että twitter_fi:ssä on huomattava yliedustus sosiaalisen median ammattilaisilla ts. “ulkoa” tulevan voi olla vaikea löytää omaa sirkuttelupaikkaansa.

  Ei liity blogisi aiheeseen kuin välillisesti mutta kirjoitinpa kuitenkin :O)


  • Saman olen itse havainnut, ja tämän havainnointi on osa kartoituksen tavoitteesta. Nyt on siis mahdollisuus antaa shout-out reunaosaajillekin, kaikki tulee kirjatuksi.


 3. Hyvä idea! Muina osaamisalueina tulee mieleen

  #verkosto_somekouluttaja
  #verkosto_virtuaalimaailmat ja/tai
  #verkosto_secondlife
  #verkosto_machinima


 4. Kiitos! Noista voisi varmaan laittaa ensi viikolla jotain. Mainitse toki muutama #verkosto_twitterosaaja omassa verkostossasikin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: